Aila Kemppainen

Aila KemppainenOlen Aila Kemppainen,  aluekappalainen Kajaanin seurakunnasta. Olen ollut samassa  seurakunnassa 30 vuotta valmistumisestani asti. Arvostan sitä, että olen saanut palvella  Kainuussa syntyneenä  synnyinmaakuntaani. Minulla on  perhe, puoliso ja neljä lasta, jotka alkavat olla aikuisia.

Olen varttunut  kainuulaisessa  maanviljelijäkodissa ison perheen lapsena. Kristillisyys on ollut läsnä arjessa. Jumala mahtui mukaan kaikkialle niin kesän heinätöihin kuin talven lumenluontiin. Koen, että kirkon on rohkaistava ihmisiä elämään kristittynä. Kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan. Perheessä jokaisella on oma paikkansa ja tehtävänsä; niin myös seurakunnassa.

Papin työssä kohtaan monenlaisia ihmisiä. Pidän tärkeänä sitä, että jokainen kohtaamani ihminen on Jumalan luomana yhtä arvokas ja rakastettava. Kristinusko on pohjimmiltaan sanomaa armosta ja osallisuudesta. Sen tähden jokaisella ihmisellä tulee olla mahdollisuus päästä osalliseksi armosta.

Unelmien kirkko on vieraanvarainen. Sunnuntaisin kirkko olisi paikka, jossa kaikenikäiset kohtaisivat messun jälkeen yhdessä valmistetun ruokapöydän ääressä  ilman kiirettä. Lapset olisivat kunniavieraita. Seurakuntalaisten kyvyt olisivat käytössä heidän itsensä toivomalla tavalla. Talouden tiukentuessa vapaaehtoisten toiminta jumalanpalvelusyhteisöissä korostuu. Unelmien kirkko on kuin rakkauden syli, johon mahtuvat heikot ja vahvat, terveet ja sairaat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s