Aulikki Mäkinen

kuka olen?

Olen ihminen, nainen, äiti, pappi, kirkkoherra ja tutkija. Seurakunnan toiminnan lisäksi tunnen hyvin hiippakunnallisen ja kokonaiskirkon tilanteen. Olen istunut viime kauden kirkolliskokouksessa, sen talousvaliokunnassa ja nyt olen kirkon rakenteita ja organisaatiota pohtivan komitea jäsen.

mistä tulen?

Olen saanut vaikutteita omista juuristani, varsinaissuomalaisesta mullasta, keskieurooppalaisesta keskustelevasta kulttuurista, rohkeista ajattelijoista ja tekijöistä, jotka uskaltavat tarttua toimeen. Olen oman aikakauteni kasvatti, mutta teen työtä kirkossa, joka katsoo jo seuraaviin sukupolviin ja rakentaa työtä niin, että kirkko olisi myös heille hyvä paikka olla.

missä olen?

Asun Vehmersalmella, joka on nykyisin osa Kuopiota. Matka on kulkenut Varsinais-Suomesta Saksan kautta Savon sydämeen ja Männistön seurakuntaan. Tätä kaikkea kannan itsessäni. Hiippakunta tuli tutuksi ollessani työssä kapitulissa ja opin näkemään sen sisällä paljon samaa, mutta myös erilaisia painotuksia ja alueita.

Olen kotona seurakunnassa, jossa pyritään lisäämään vapaaehtoisuutta ja painotetaan työtä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Innostunut työntekijäjoukko on vahvuus, samoin seurakuntaiset, jotka rakastavat seurakuntaansa.

mihin menen?

Unelmien kirkko sallii sisällään entistä enemmän vapautta, myös jumalanpalveluselämässään. Kirkon kieli rikastuu ja monipuolistuu. Kirkko ja sen seurakunnat ovat keskellä elämää ja näkevät sen kauneuden ja kivun sen monissa eri väreissään. Kirkon rakenteet tukevat seurakuntien omaa päätöksentekoa ja näkyä seurakuntansa työstä. Hallinto kevenee ja tulee tarkoituksenmukaisemmaksi. Erilaisuus on rikkaus, ei uhka. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta kaikesta on oltava oikeus keskustella pelkäämättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s