Tiina Reinikainen

Kuka olen?

Olen Tiina Reinikainen, joensuulainen pappi. Työskentelen tällä hetkellä yhteisen seurakuntatyön johtajana Joensuun seurakuntayhtymässä. Siviilissä olen kolmen lapsen äiti, joka liikkuu luonnossa ja nauttii hiljaisuudesta, musiikista ja hyvistä kirjoista.

Mistä tulen?

Olen syntynyt Helsingissä, mutta kasvanut ja käynyt koulut Kiteellä Pohjois-Karjalassa. Aloitin papin työn seurakunnassa Lappeenrannassa ja sen jälkeen olin kansainvälisessä maahanmuuttajatyössäReinikainen Tiina_001 Saksassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa. Joensuussa olen työskennellyt kappalaisena Pielisensuun seurakunnassa sekä oppilaitospapin tehtävässä Joensuun seurakuntayhtymässä. Lisäksi olen toiminut jumalanpalveluselämän tuntiopettajana Itä-Suomen yliopistossa.

Erilaisissa papin tehtävissä olen kohdannut monenlaisia ihmisiä ja todellisuuksia, mikä on ollut suuri rikkaus. Luonnehdin hengellistä taustaani yleiskirkolliseksi, sillä mikään yksittäinen herätysliike ei ole vaikuttanut voimakkaasti minuun. Sielunmaisemassani näkyy kuitenkin Hiljaisuuden liikkeen ja Taizé-yhteisön vaikutus.

Missä olen?

Nykyinen tehtäväni yhteisen seurakuntatyön kentällä on merkinnyt minulle eräänlaista näköalapaikkaa. Näköala kirkon työhön on avautunut yhteisten työalojen, kuten viestinnän, vapaaehtoistyön, perheneuvonnan, sairaalasielunhoidon ja oppilaitostyön kautta. Lisäksi olen saanut oppia uutta hallinnosta ja henkilöstöasioista.

Toinen tärkeä näköalapaikka on avautunut kirkollisten luottamustehtävien kautta kirkolliskokousedustajana, hiippakuntavaltuuston ja Aikuiset ja kirkko – neuvottelukunnan jäsenenä. Kokonaiskirkon toiminta, hallinto ja talous ovat tulleet näissä tehtävissä tutummiksi.

Mihin menen?

Kirkko on minulle paitsi työpaikka, myös hengellinen koti ja tärkeä yhteisö, jota haluan rakentaa seuraavillekin sukupolville. Pidän tärkeänä, että erilaisten seurakuntien työn turvaamiseksi luodaan niin rakenteellisia kuin taloudellisia edellytyksiä. Tulevaisuuden kirkossa tarvitsemme entistä enemmän toimintakulttuuria, jossa työtä tehdään yli työalarajojen ja seurakuntalaiset tekevät sitä yhdessä työntekijöiden kanssa. Jumalanpalveluksen monipuolinen kehittäminen on tärkeää.

Tavoitteisiini kuuluu edistää uskon tulkintaa ja kieltä, joka tavoittaa tämän ajan ihmisen ja ottaa huomioon elämän moninaisuuden. Näin kirkko vaikuttaa myös yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Näiden tavoitteiden ja toimintaedellytysten kautta unelmoin toteutuvan jotakin sellaisesta kirkosta, jossa hengellisyys ja välittäminen elävät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s