SYNTIÄ?

Toisen päivän aamua heräillään luomakunnan kauneuden keskellä. Nyt jo harmittaa, että  ilta venähti hieman pitkäksi verkostoitumisen merkeissä tarkoittaen ettei jaksanut lähteä aamulenkille nauttimaan aamuraikkaudesta. Eilisen päivän aikana totesin, että on oltava lähes syntiä se, että me kierretään jotain äänestyskehää jossain bunkkerissa, kun Luoja tarjoilee hyvyydessään yltäkylläisesti tuollaista lämpöä ja aurinkoa. Tämä päivä kulunee saman synnin merkeissä.

En oikein tiedä, mitä mieltä olen yhden istuntopäivän kokemuksella tästä  kirkolliskokoustyöskentelystä. Monia rituaalis-seremonialllisia elementtejä monenmoisine pönötyksineen mahtuu tähän kuvioon. Tai ehkäpä tuo pönötys onkin vain minun pääni sisällä? Kun kaikki on outoa ja uutta, joutuu koko ajan olemaan hieman varpoaisillaan. Teenkö nyt oikein? Ajattelenko nyt oikein? Liikunko nyt oikein? Olenko nyt oikein? Eräs jo kokeneempi edustaja sanoikin, että täällä iskee päälle sellainen epätodellisuus -moodi, jossa ei oikein edes tunnista itseään. Ehkäpä tähän ajan myötä ”laitostuu”, kuten piispa Häkkinen asian ilmaisi, ja asiat alkvat näyttäytymään luonnollisilta. Toimintatavoilla ja menettelyillä on kuitenkin syynsä, juurensa ja historiansa.

Ensimmäisen päivän aikana on jo näyttäytynyt selkeästi se, että istuntosalissa on runsaasti osaamista ja kokemusta elämän monilta saroilta. Jotenkin lohdullista ajatella, että kaikki ei olekaan minun osaamisestani kiinni 🙂 Varmasti asiatasolla olemme useastikin eri edustajien kanssa erimielilsiä, mutta pyrin itseni haastamaan siihen, että aidosti osaisin kunnioittaa kaikkia adustajatovereitani ja olemisellani myös osoittamaan tämän. Ne, jotka minut tuntevat tietävät, että tämä on todellakin haaste.

Tänään saamme sitten tietää valitsijamiesten kaavailut valiokuntapaikoiksi. Varsinainen työ kuulemma tehdään noissa valiokunnissa. Ehkäpä tänään siis päästään ihan sorvin ääreenkin? Ja muistaaksemme arjen tärkeät asiat, Suomi voitti eilen 3-2 USA:n.

Turussa 10.5.2016

Pekka Kosonen, kirkolliskokousedustaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s